STÄNG
Nedräkning till säljstart
-810 dagar
17 juni, 2016

På måndag tas första spadtaget för Partille Port

Den 20 juni tas första spadtaget för Partille Port. Ett av de hetaste byggprojekten i Sverige för tillfället. Sammanlagt kommer 800 bostäder att byggas samt nya handelsytor.

I samband med första spadtaget kan Peab Bostad också visa den första exteriöra bilden på etapp ett. Vinkeln är från Gamla Kronvägen och visar att det första kvarteret kommer att ha affärer i gatuplanet och en stor välkomnande entré som leder upp till de olika våningsplanen. Sammanlagt blir det sex till åtta våningsplan beroende på vilken huskropp som avses. Den del av kvarteret som vetter mot väster och Partille centrum har lägre höjd. Det gör att flera lägenhetsinnehavare kommer att kunna njuta av eftermiddags- och kvällssol.

– Första uppförda kvarteret sätter naturligtvis prägeln på den fortsatta utformningen av Partille Port. Tydliga kännetecken för kvarteret är en uppdelad huskropp med en inbjudande och grön storkvartersgård. Vi har fina förebilder från de klassiska stenstadskvarteren i centrala Göteborg men även landshövdingshusen i Majorna, säger Nisse Hassellöf, arkitekt på QPG. Från Peab och Peab Bostad finns det naturligtvis stora förväntningar på detta omfattande projekt.

– Vi anser att Partille Port har mycket att erbjuda. Den som investerar i en lägenhet i Partille Port får nära till allt. Från kultur och sport till handel och natur. Och kanske det viktigaste av allt, bara 15 min till centrala Göteborg med en väl utbyggd kollektivtrafik, konstaterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad.


Den första officiella bilden på Partille Port visar det första kvarterets exteriör. Små butiker i gatuplanet blir ett komplement till den större livsmedelsaffären som kommer att drivas av Coop.

Partille Port Hus
Bild
Image icon Ladda ner (3.42 MB)
Kontaktpersoner
Kristina Thorén
Marknadskommunikatör
Jan-Olof Ekelund
Kommunikationsrådgivare