STÄNG
Nedräkning till säljstart
-849 dagar
22 maj, 2016

Vladimir älskar stora projekt

Arkitekten Vladimir Rizev kom från Makedonien till Sverige för 13 år sedan. Idag leder han ett av Sveriges största byggprojekt* när planerna för Partille Port håller på att förverkligas.

– Jag älskar stora och komplexa projekt. Utmaningar passar min personlighet, konstaterar han.

Vladimir Rizev är en person som vill ha förändringar och nya utmaningar. Från början utbildad och verksam som arkitekt i Makedonien. 2002 tog han och familjen beslutet att flytta till Sverige och hamnade i efterdyningarna av IT-kraschen och en djup lågkonjunktur.

– Det vimlade i alla fall inte av arkitektjobb och förutsättningarna förbättrades inte av ett annorlunda efternamn. Jag sökte nog ett 50-tal jobb utan att få napp. Men med sina arkitektkunskaper och utbildning som grund tog Vladimir sikte på byggsektorn och erbjöd sina tjänster. Byggföretaget Peab såg talangen och viljan hos Vladimir och satsade också på ett flertal kompletterande utbildningar. Sedan dess har Vladimir har många olika funktioner inom bolaget, bland annat platschef och entreprenadingenjör. För Clarion Hotel Post var han inköpsansvarig.

– Vi hade en fantastisk arbetsgrupp som såg till att hotellet blev ett lyckat projekt. Men det var också en stor kraftansträngning och det kändes helt rätt att byta spår för en tid och satsa på någonting nytt. Den inställningen tog Vladimir till Stadsbyggnadskontoret där han fick tjänsten som bygglovsarkitekt för nordvästra Göteborg.

– En oerhört lärorik tid, men efter fyra år ville jag ha en förändring och då blev det naturligt att söka sig tillbaka till Peab. Jag visste att de hade omfattande projekt på gång och det kändes bra att komma till ett företag där jag tycker om kulturen och de arbetsuppgifter som väntade. Och arbetsuppgiften som väntade är inget för tveksamma eller rädda personer. Partille Port hör till Sveriges största pågående byggprojekt efter Danderyds sjukhus i Stockholm. I Partille Port kommer det att byggas i fyra kvarter de närmaste åren. Det blir också nya handelsytor och med en omedelbar närhet till evenemang, kultur och kollektivtrafik.

– Det finns egentligen ingen motsvarighet Göteborgsregionen. Stadsdelen får en unik karaktär och där förlagan är hämtad från de klassiska stenstadskvarteren i centrala Göteborg. Partille Port blir faktiskt porten till Göteborg. – Sedan är det naturligtvis ett stort ekonomiskt ansvar men det finns en lång erfarenhet inom Peab för denna typ av omfattande nybyggnation.

– Ett stort projekt består egentligen av en mängd mindre projekt. Den stora utmaningen ligger i att alla enskilda arbetsgrupper ska känna sig sedda, att medarbetare kan påverka slutresultatet och att vi bejakar engagemang och kreativitet. Ett stort ansvar verkar inte påverka Vladimir negativt.

– Jag sover gott om nätterna. Det är en förmån att få leda ett viktigt projekt. Alla vet att vi behöver bygga en massa nya lägenheter för att Sverige ska utvecklas på ett bra sätt, konstaterar Vladimir. Just nu pågår marksanering och innan efter sommaren sätts spaden i marken. I september har Peab säljpremiär för den första bostadsrättsföreningen som består av ettor, tvåor, treor och fyror. I bottenvåningen kommer det att finnas en större Coop- butik och ett antal mindre butiker. Det som utmärker det första kvarteret är den stora tysta innergården där det planeras för såväl boulebana, växthus samt andra umgängesytor.

* Källa: Byggsveriges affärskälla – Sverige Bygger

Fakta:
Namn: Vladimir Rizev
Yrke: Projektchef
Ålder: 48 år
Familj: Fru och två barn
Bor: Bostadsrätt i Hisings-Backa
Fritidsintresse: Yoga och träna kondition, slalom under vintern.

Vladimir Rizev
Bild
Image icon Ladda ner (9.44 MB)
Kontaktpersoner
Kristina Thorén
Marknadskommunikatör
Jan-Olof Ekelund
Kommunikationsrådgivare